Търговия

Грейн Процесинг ЕООД изкупува на едро и дребно и предлага зърнени култури в т.ч. : 

• всички видове бобови култури, отглеждани на територията на България;

• всички видове маслодайни култури, отглеждани на територията на България;

• широка гама от зърнено-житни култури като: царевица, пшеница, ечемик, рапица и др.;

• бутикови култури като ленено семе, маково семе, чия, киноа, пуклива царевица и др.

Грейн Процесинг ЕООД разполага със собствена лаборатория с възможности за анализ, която гарантира качеството и пълния контрол върху продукта. Продуктите се пакетират в разфасовки по желание на клиента и се товарят в посочения от клиента вид транспортно средство.

Грейн Процесинг ЕООД използва в дейността си и предлага на клиентите си за закупуване следните видове машини:

Пресяващи машини

Предлагаме три вида машини за  почистване: машини за почистване на груби примеси, машини за фино почистване и машини за калибриране по фракции. Всички те са т.нар. пресяващи машини и обслужват процеса на почистване. 

Триорен блок

Благодарение на тази машина от основната маса сепарираме по дължина като счупени семена; неовършани семена  или по-дълги и по-къси примеси от основния продукт; сортират се семената според техния размер по дължина, премахват се нежелани примеси и негодни за посев семена. 

Камъкоуловители

Камъкоуловителите пречистват масата, като разпознават еднакви по размери, но различни по тежина съставки. Така семенната маса се чисти от по-тежки примеси като малки камъчета, пръст, стъкло, семена, различни от множеството. 

Гравитационни сепаратори 

Гравитационният сепаратор също има способността да разпознава по-леки примеси с различно тегло и така сепарира различните семена. Така разделените фракции имат еднакъв енергиен капацитет, което гарантира добива като качество и количество. 

Цветосортиращи машини

Цветосортиращите машини притежават специални камери, благодарение на които разпознават петна по повърхността на семената. Това е и причината тези машини да осигуряват 99,99 % чистота на продукта. Техните сензори могат да се настройват според търсеното качество на семената. Оптичните сензори сканират многократно семената и така до бункера достигат само тези с желаното от клиента качество.

Пакетиращи машини 

Грейн Процесинг ЕООД предлага на клиентите си пакетиращи машини, които осигуряват от 5-килограмови до 50-килограмови разфасовки или биг бегове.