Почистване на ишлеме

За да получите висок добив и отлична реколта, Вие се нуждаете от качествени семена за посев. Те са първото и най-важно условие за успеха на всеки земеделски производител. Грейн Процесинг ЕООД се грижи за Вашия успех и предлага заготовка на ишлеме, като гарантира най-високо качество на процеса по почистване на семената. Това става благодарение на модерната технологична линия, която използваме, с марката АКЮРЕК. В края на обработката на семената Вие ще получите семена с максимална кълняемост, селектирана на най-идеалната за посев фракция, при желание обеззаразена и пакетирани според Вашето желание. Системата за третиране марка АКЮРЕК осигурява и правилното и точно дозиране на препарат при третирането на семената с цел обеззаразяване.

Процес на заготовка на семена

Първоначалното грубо почистване започва с отстраняване на едри и дребни примеси. Следват машините за фино почистване и калибриране по фракции. За да отстраним недохранени и слаби семена, използваме триорен блок, който заделя семената по дължината им и отделя къси, счупени и неувършани семена. По-тежките примеси пречистваме чрез камъкоуловител. Дори ако имате камъчета, пръст, стъктло с еднаква големина на семената примеси, камъкоуловителят ще ги разпознае по различната тежест и ще ги сепарира. Подобна функция има и гравитационният сепаратор, който Грейн Процесинг ЕООД използва при заготовка на семената. За разлика от камъкоуловителя той разпознава по-леки примеси и е подходящ за отстраняване на изядени отвътре семена, които нямат кълняемост и ги отделя от качествените семена. Най-финото пресяване и сортиране на отличните семена правим чрез оптична машина за сортиране по цвят, чиято високотехнологична оптика може да различи несъвършенства по повърхността на семената и така да отдели тези с най-високо качество. 

Заготовка на видове семена

Грейн Процесинг ЕООД Ви предлага: почистване, калиброване на фракции, пакетаж в желани от Вас разфасовки от 5 до 50 кг или в биг бегови торби на всякакъв вид семена, бобови и зърнени култури. Фирмата предлага и изкупуване на почистената стока на ишлеме.

Цени и срокове при заготовка на семена

Заготовките на ишлеме се предлагат сезонно, като с предимство се преработват сезонните култури. След края на съответния сезон се изпълняват всички останали поръчки. Цените на услугите се договарят спрямо количество и сроковете.

Белене на семена

Освен почистване и заготовка на семена, Грейн Процесинг ЕООД предлага и белене на бобови култури като боб, леща, нахут, грах и зърнени култури като елда, спелта, лимец.